01.10.2015 13:00

Заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков уважи откриването на академичната учебна година във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков уважи откриването на академичната учебна година във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Той поздрави събралите се пред сградата на Ректората над 2000 студенти, техните родители и преподаватели, жители и гости на Велико Търново.
„Чест е да си студент и преподавател във Великотърновския университет. Висшето учебно заведение в нашия град е горд наследник на създадената през 1371 г. Търновска книжовна школа. Българската Светогорска Алма-матер е приемник и пазител на просветните и културни традиции от славната епоха на Второто българско царство”, бе посланието на Ганчо Карабаджаков, изпратено под формата на поздравителен адрес до ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов, ръководството, преподаватели, студентите и служителите.
Заместник-кметът на Община Велико Търново подчерта, че днес Великотърновският университет е средище на академичния дух в цяла България и Европа, а старопрестолният град е един от малкото в страната, които увеличават населението си.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.