28.09.2015 14:30

Общинското предприятие „Зелени системи” - с отлична ефективност, резултати и нова техника

Общинското предприятие „Зелени системи” доказа отличната си ефективност както в дейността си, така и във финансов план. Създадено преди три години, дружеството е намалило разходите за комунални дейности за 2014 г. с 1 милион лева спрямо 2013 г., благодарение на оптималната си работа. Това позволи през настоящата година да бъде закупена нова техника.
Автопаркът на ОП „Зелени системи” непрекъснато се обновява. Дружеството вече разполага със съвременна автометачка с малки габарити, която струва 25 000 лева и е закупена след проведена обществена поръчка. Тя ще се ползва за механизирано почистване на тротоарите и парковете в старата столица. Новата придобивка в автопарка се отличава с много добра проходимост и е по-ефективна в градската среда на Велико Търново спрямо големите машини.
Добрите финансови резултати ще позволят обновяването на машините да продължи и през следващата година с нова техника за косене и малки моторни снегорини. Още през тази зима на новото косачно тракторче ще бъде оборудвано с гребло, което ще позволи и тротоарите във Велико Търново да се почистват ефективно от сняг.
В Общинско предприятие „Зелени системи днес на щат работят 132 служители. За повишаване на ефективността се залага на инвестиции в оборудването и машините. Дружеството вече отговаря за обществената тоалетна в парк „Марно поле” и ще поеме обслужването на санитарния възел в парк „Никола Габровски”, който се ремонтира в момента. Така се решава дългогодишният проблем на старата столица с липсата на кандидати за тези обекти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.