27.07.2012 16:35

С 600 000 лева ремонтират стадион „Ивайло”

600 000 лева отпуска държавата за ремонт на стадион „Ивайло” във Велико Търново.  До три месеца трябва да завърши  проектирането за обновяване на тревната площ, дренажът под нея и изграждане на поливна инсталация.

Лично премиерът Бойко Борисов е съдействал за обновяването на спортното съоръжение в старата столица, след като при визитата си в началото на юни го посети и се запозна със състоянието му.

„На всяка цена ще изградим и отоплителна система, за да получи стадионът лиценз за провеждане на евротурнири. За нея ще са необходими още 120 000 лева”, каза днес на брифинг кметът Даниел Панов.

Ремонтните работи трябва да се изпълнят до месец март 2013 година и новият сезон да започне при много по-добри условия. Още 600 хиляди лева ще са необходими през следващата година за подмяна  на осветлението с лампи „ЛЕД”, които ще се поставят на почистените и боядисани стари пилони, уточни градоначалникът. Ремонтират се също съблекалните, стаята  на съдиите, тоалетните и другите помещения. Предстои реконструкция на ложата и  боядисването на козирката в лилав цвят, върху която ще бъде поставено лого. На видно място са окачени схеми за евентуална евакуация от стадиона. С пари от спонсори и дарители започва подмяната на 5 000 седалки, които също са във виолетово – цвета на футболния отбор „Етър-1924”, който зарадва феновете  с влизането си в „А” републиканска футболна група, отбеляза главният треньор Цанко Цветанов. Той сподели идеята си за обособяване на зала за пресконференции във фоайето на главния вход.

Най-късно в сряда Даниел Панов ще внесе в Министерството на физическото възпитание и спорта проект за изграждане на изкуствен терен до СОУ „Г. С. Раковски”. Заповедта за разкриването на спортното училище е вече публикувана в Държавен вестник. Приемът за новата учебна година започва след 15 август.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.