31.01.2015 12:30

Почетохме 161-годишнината от рождението на Стефан Стамболов

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов поднесе венец и цветя и се поклони на паметника на Стефан Стамболов във връзка с честване 161-годишнината от рождението на бележитият търновец.
С военен ритуал пред паметника на Стефан Стамболов на Самоводската чаршия бе отбелязана 161-годишнината от рождението на видният възрожденец, борец за църковна и национална независимост, поетът, хъшът, държавникът Стефан Стамболов.
Оркестърът и курсантите на Национален военен университет „Васил Левски“ създадоха тържествена атмосфера, в която институции и граждани положиха своите венци и цветя на признателност пред емблематичният за Старата столица паметник на Стефан Стамболов.
Със словото на директора на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ бе припомнена ролята, заслугите и приноса в националното обединение и държавното управление на един от най-видните търновци на 19-ти век.
Старата столица и старостоличани ревностно пазят паметта за своят бележит съгражданин. Освен кмета на общината, областният управител, председателят на Великотърновски общински съвет, депутати и общински съветници, на поклонението присъстваха членове на клуб „Стефан Стамболов“ и граждани.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.