23.07.2012 14:48

Подаръци и сувенири получи Ганчо Карабаджаков от участниците във фолклорния фестивал

Традиционна среща между заместник кмета и ръководителите на чуждестранните групи-участнички в Петнайсетото издание на международния фолклорен фестивал се проведе и тази година. Тя се състоя в Ритуалната зала на Община Велико Търново днес.

Ябълков кейк и ритуален аборигенски амулет получи Ганчо Карабаджаков от гостите от Китайско Тайпе. Любопитният гердан, поставен в рамка, се носи от най-силните воини, обясниха участниците. Репертоарът им включва традиционни танци, характерни за различните местни племена – Атаял, Амис, Бунон, Тао, Цу и др.

Мексиканците от фолклорна компания „Маскарас Мехиканас” дариха ръководството на Общината с ръчно тъкан шал от естествени материали и кошница с вградена кукла, облечена в характерно облекло и пълна с традиционни сладки. Молдовско вино, символизиращо божествената сила.  Така характеризираха своя подарък танцьорите от Молдова. Своя домакин изненадаха и руснаците с матрьошка и местно вино.

Снимка върху платно на панорама от Велико Търново, луксозен албум-календар и диск със запис от аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” подари на ръководителите и представителите от групите заместник-кметът. Отличени бяха и организаторите на фестивала – неговия президент Емил Павлов и  директора Стилияна Йоргова. Те бяха удостоени от Ганчо Карабаджаков със златна значка за дейността им в областта на културата на Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.