20.07.2012 17:52

Велико Търново е домакин на Европейско първенство по динамична стрелба

От днес Велико Търново е домакин на Европейско първенство по динамична стрелба с карабина. Над 350 състезатели и съдии са се регистрирали за участие, съобщи организаторът на спортната проява Красимир Михтиев.

За най-точен мерник ще се борят представители на европейски страни, Южна Африка, Филипини и Канада. Стрелковият старт ще бъде даден утре от 7,30 ч. на полигона на Националния военен университет в с. Беляковец. В събота, неделя и понеделник ще се проведе предварителният мач.

„Това е състезанието, в което участват съдиите, които ще ръководят големия мач, който ще се проведе от 25 до 29 юли”, обясни Михтиев. Официалното откриване ще се състои на 24 юли от 18,00 ч. пред сградата на Общината. Близо 300 000 лв. струва подготовката на първенството.

Около 290 000 лв.са собствени средства на търновския клуб по динамична стрелба и от спонсори и дарители, 50 000 лв. е отпуснало Министерството на физическото възпитание и спорта, а местното кметство оказва съдействие с осигуряване на битовите условия и поддръжката на състезателните райони.

Лично военният министър Аню Ангелов е разпоредил да се ползва базата на учебния полигон на военния университет. „Направихме подобрения там с цел повишаване на безопасността по време на стрелбата, за да няма дори и случаен изстрел и вариант за опасност за зрителите”, каза Красимир Михтиев. Състезанието е отворено. Единственото условие е посетителите да носят защитни очила.

Федерацията по динамична стрелба в България е регистрирана преди шест години, а преди четири – получава лиценз. Всяка година ръководството организира по 10-12 международни състезания от голям клас, с по 100-150 участници.

Велико Търново е домакин на Европейско първенство по динамична стрелба за първи път, но клубът е един от най-активните в страната. За неговия престиж в следващите дни ще се състезават стрелците Красимир Михтиев, Велизар Захариев и Теодор Ников.

Подробната програма на събитието можете да видите тук.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.