20.07.2012 17:51

Културните прояви на Велико Търново ще бъдат рекламирани с билбордове

Община Велико Търново да ползва безвъзмездно три билборда и един тривижън. Това приеха общинските съветници на заседание на местния парламент.

Предложението идва от две търновски фирми, които отчитат нулева заетост на някои от локациите на билбордовете си за последните 18 месеца.

„Популяризирането на град Велико Търново като столица на културния туризъм и предпочитана дестинация за отдих от ежегодния поток на туристи както от страната, така и от чужбина, винаги е бил приоритет на Община Велико Търново. В този смисъл в културния календар за 2012 година е предвидено провеждането на редица фестивали и множество събития с международно, национално, регионално и местно значение. За ефективното популяризиране на културните прояви е необходимо да бъде осъществена рекламна дейност и да бъдат осигурени рекламно-информационни носители”, се казва в мотивите на кмета Даниел Панов.

За ползването на билбордовете с фирмите ще бъде сключен 6-месечен договор. В рамките на този срок те няма да плащат наем за съоръженията на общината. Месечно ползването на двустранен билборд струва 288 лева. На територията на град Велико Търново рекламните пана са около 80. В общината, която включва участъци и от републиканската пътна мрежа, са близо 300, съобщиха специално за Общинската информационна агенция от рекламния отдел на администрацията.

Според една от фирмите, която дава за безвъзмездно ползване три локации, те са особено подходящи за презентиране на туристическите забележителности на града като постоянни визии и временно промотиране на актуални общински събития. Билбордовете се намират на входовете за Велико в местността Дервеня, преди Южния пътен възел и на разклона за Мотела. Четвъртото рекламно съоръжение е на кръговото кръстовище до Автогара-Запад.

Ако рекламната дейност по този начин даде резултат, от Общината обмислят закупуване на няколко билборда за постоянно ползване, поясниха от администрацията.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.