19.07.2012 14:35

Общественият транспорт в общината е получил субсидия в размер на 18 000 лева

17 630 лева субсидии за май е разпределила Община Велико Търново между превозвачите от градската мрежа. Компенсацията за междуселищните превози за месеца е 936 лева.

Съгласно сключен договор с превозвача, обслужващ линия №30, е утвърдено разписание от осем курса през делничните дни от кв. „Бузлуджа” и два през почивните и празнични дни. За тяхното изпълнение през месец май превозвачът е получил субсидия в размер на 509 лева.

Междуселищната линия Велико Търново – Пушево – Леденик за посочения месец не е субсидирана. Компенсациите за май за издаването на карти на ветерани от войните и военноинвалиди възлизат на 4 025 лева. Отпуснатите средства за тях, ползващи линия №30 са 35 лева, 9.18 лева е компенсацията по линията до Пушево и Леденик.

Това информира кметът Даниел Панов в отговор на питане от общинския съветник от групата на БСП Стоян Витанов, относно изпълнението на маршрутните разписания по градските и извънградски автобусни линии и контрола  от общинска администрация. Градоначалникът обясни, че контролът по изпълнението на разписанията се извършва както от общински служители, така и от инспектори на Автомобилна администрация. Съгласно наредба от 1999 година контрол за изпълнението на междуселищните линии се осъществява и от автогарите. За линии от общинската и областната транспортна мрежа това е Автогара - запад.

По думите на Панов ежемесечно се получават справки за изпълнените или не на курсовете на превозвачите, които имат сключен договор с Общината. „От началото на 2012 година няма получени сигнали или жалби за неизпълнение на маршрутите, в частност посочените в питането линии”, посочи Даниел Панов.

В отговора си градоначалникът обясни още, че поради липсата на физическа възможност за контрол от общинска администрация се предвижда включването на автобусите в GPS-система. По този начин ще бъде контролирана и дейността по зимното почистване и сметосъбирането.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.