20.04.2015 14:20

Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ във Велико Търново

Проектът на ЕКОПАК България „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ ще бъде реализиран съвместно с Община Велико Търново в училищата в града с много награди за младите природозащитници и техните семейства.
Проектът беше представен на работна среща с директори на училища, организирана от общината. Бяха обсъдени и конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие, както и конкретни стъпки за реализирането им във Велико Търново.
В участващите училища ще бъдат разпространени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците от подготвителен до 8-ми клас ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.
Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди - таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети Технополис за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Проектът „Стани екогерой“ ще се проведе в периода 20 април 2015 г. – 10 май 2015 г. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.