20.04.2015 15:05

Напусна ни Велика Иванова

Напусна ни завинаги Велика Иванова. От нашата общност, от всички нас си отиде забележителен човек, оставил значима следа.
Велика Иванова бе човек, който цял живот изключително ревностно пазеше своите, на семейството си и на Велико Търново чест и достойнство. Тя бе умерен, разумен, балансиран и мъдър човек.
Велика бе не просто и само отдаден на културата и изкуствата човек, тя бе мерило за естетика, изисканост и благородство не само в професионалният си, а и в личният си живот.
Велика Иванова работи всеотдайно по проекти и събития, оформили културният и духовен облик на Велико Търново през последните няколко десетилетия и бе удостоена със званието „Почетен гражданин”.
Тя имаше отворени сетива и непоклатимо високи критерии за стойностното, красивото, значимото и непреходното. Тя беше нашата „котва”, когато мимолетни стойности, събития и хора се опитваха да ни изкушават.
Общността на Велико Търново се прекланя пред заслугите и приноса на Велика Иванова в усилията и за защита престижа на Старата столица на културен и духовен стожер на България.
Тя бе истинска, достойна, горда Великотърновка!
От днес Велика ще ни напътства от небето. Ние ще я помним с любов и признателност и често ще отправяме поглед нагоре за да и благодарим!
ПОЧИВАЙ В МИР!!!
Община Велико Търново
Погребението ще се извърши на 22 април, сряда, от 11:00ч. в Гробищен парк Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.