16.04.2015 22:30

Засилен интерес при откриването на изложбата на Алианц България

Близо 500 човека присъстваха на откриването на изложбата във Велико Търново

С три награди и девет номинации в разделите живопис, скулптура и графика бе открита първата регионална изложба от петия „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика”. Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков откри изложбата с приветствие към организаторите, наградените и номинираните в конкурса. „Този конкурс е прекрасна възможност за всеки съвременен творец да разкрие таланта и възможностите си. Изложбата, единствена по рода си,  организирана от Алианц България е една истинска обществена отговорност към съвременното изкуство”, каза още Карабаджаков в приветствието си към гостите. Приветствия отправиха още председателя на Съюза на българските художници Любен Генов, който представи конкурса и Стефан Стефанов - вицепрезидент на Алианц България Холдинг. Стефан Стефанов сподели, че организацията ще продължи да организира подобни форуми докато има такъв засилен интерес. Той благодари също за доброто партньорство със Съюза на художниците и общината.
На петото издание на конкурса професионално жури разгледа над 200 творби от 69 автора от региона. Валентина Лапчева, Гълъбин Христов и Деница Янева получиха наградите съответно в радели живопис, скулптура и графика.
Гости на изложбата бяха още директорът на Алианц Банк Велико Търново Антони Иванов, ректорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” проф. Пламен Легкоступ, също така автори и творци от Велико Търново и региона.
Изложбата във Велико Търново ще продължи до 5 май 2015 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.