19.02.2015 16:20

С края на зимният сезон ще започнат ремонтите на улици и пътища

След края на зимния сезон 2014 - 2015 година, с подобряването на метеорологичните условия в края на месец март или началото на април 2015 година, ще започне масирано изкърпването първо на основната улична мрежа, върху която е съсредоточена основната част от автомобилният трафик. В последствие ще бъде ремонтирана и второстепенната улична мрежа в града. В момента се набелязват проблемните пътни участъци, които се нуждаят от спешен ремонт. Изготвя се график за предстоящите ремонти.
Поради зимния сезон и студеното все още време, не е започнало производството на пътен битум и асфалтовите бази не работят. За полагането на асфалтови смеси е необходимо стабилизиране на атмосферните условия.
Съгласно Техническите правила  и изисквания за поддържането на пътищата текущия ремонт с асфалтови смеси се извършва при температура на въздуха не по ниска от +5 градуса при сухо време, като не се разрешава полагането на асфалтови смеси при валеж, при мъгла или сняг или други неподходящи метеорологични условия.
Непосредствено след приключване на зимният сезон, стабилизирането на атмосферните условия и стартиране производството на битум и асфалт ще започне ремонтирането на улици и пътища в Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.