16.02.2015 08:40

Театър "Весел" покани и „Косе Босе“

В съботния афиш на куклен театър "Весел", на 21февруари от 11:00ч., в читалище „Искра” в старата столица, гостува представлението „Косе Босе“ по пиесата на Рада Москова. Жизнерадостният спектакъл от афиша на Държавен куклен театър – Русе ще бъде представен и за търновските любители на театралното изкуство. Режисьор на спектакъла е Тодор Вълов, а сценографията и куклите са на Стефка Кювлиева. Музиката е дело на Елена Методиева. В спектакъла участват Румяна Джамбазова, Ива Великова, Деян Михайлов и Станислав Станев.
Няма българско дете, което да не знае приказката за Косе Босе... Но в спектакълa-водевил на русенските театрали с кукли и „живи“ актьори, тази поучителна история е представена доста по-различно. Увлечените в театрално надиграване актьори допълват и обогатяват краткия сюжет на познатата история  с нови герои и ситуации. Косе Босе, Брезата-Брезичка, Ручеят-Рекичко, Поляната-Поляна, Лисан-Лисицата и Кучето Джеймс Бонд са героите на комичния куклено-театрален „екшън”.
Спектакълът е облечен в атрактивна визия, преплетена с щедра доза първокласен хумор. Динамичната музика и музикално-пантомимните етюди по оригинален начин пародират криминалния екшън от времето на нямото кино...
„Косе Босе“ е поредният спектакъл на ДКТ-Русе от съботния афиш на куклен театър "Весел". До края на сезона русенските артисти ще представят и „Кой е по-хитър?“ - нов интересен прочит на класическо заглавие.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на куклен театър "Весел" се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.