16.02.2015 09:00

За трета поредна година стартира проект „Моята градинка”

За трета поредна година Община Велико Търново обявява инициативата „Моята градинка”. Целта на проекта е да се предостави възможност на управителите на етажна собственост да проявят инициатива и с помощта на съседите да облагородят пространствата пред обитаваните многофамилни жилищни сгради.
През изминалите две години бяха подадени общо 33 броя заявления от домоуправители и собственици на имоти в град Велико Търново за създаване на малки зелени площи и градинки в междублоковите пространства. В отговор на подадените заявления от общината бяха предоставени 81 броя дървесни видове, 1373 броя храстова растителност и 148 броя многогодишни цветя.
1. Кой може да кандидатства?
Представители на етажната собственост избрани съгласно Закона за етажната собственост и собственици на имоти /извън режим на етажна собственост/ в град Велико Търново.
2. За какво се кандидатства?
Осигуряване на посадъчен материал /дървета, храсти и многогодишни цветя/ за озеленяване на междублокови пространства и други територии, предназначени за обществено ползване.
3. Какви документи се подават?
Описание на терена на който ще се извърши облагородяването, описание на видовете растителност, които ще се засаждат.
Протокол от общо събрание за избор на представител или документ за собственост /за имоти, които не са в режим на етажна собственост/.
4. Как става предаването на материалите?
Специалисти от общината оглеждат терените и преценяват дали са подходящи растителните видове за тези терени и при несъответствие се заменят с подходящи.
Предава се на лицето, което е подало заявление срещу приемно-предавателен протокол, със задължение да уведоми общината при приключване на дейностите.
Заявленията за създаване на малки зелени и паркови площи в междублоковите пространства могат да бъдат подавани в срок до 31.03.2014 година в деловодството на Община Велико Търново.
За допълнителна информация: отдел „Околна среда” тел: 062: 619-502/503

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.