06.02.2015 10:40

Започна подаването на документи за участие в програмата за саниране

Днес в присъствието на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов на специално обособеното за целта място в общински информационен център бяха подадени първите документи за регистриране сдружение на собственици, които желаят да участват в "Национална програма за подобряване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради“. На подаването на документите присъстваха всички членове на сформираната със заповед на кмета комисия, която ще консултира кандидатите и ще приема документите.
Кметът благодари за инициативността, активността и последователността на госпожа Емилия Яламова – председател на сдружение на собствениците на жилища на улица „Охрид“ № 3 – входове от А до Г и на улица „Ален мак“ № 4, входове от А до Г. В двете сгради с осем входа има общо 144 апартамента.
Господин Панов определи поведението на собствениците, като достойно за адмирации. „Радвам се, че сте оценили значимите икономически, социални и екологични ползи, които програмата ще донесе на всички, които участват в нейната реализация. Убеден съм, че след конструктивното и енергийно обследване на сградите и след приключване на санирането всички ще усетят позитивният ефект. Ще се повишат не само показателите и условията на живот, но и цените на санираните имоти. Пожелавам много хора да последват примера на госпожа Яламова и нейните съседи, и активно да се включат в проекта“, заяви кмета на общината.
Той информира, че над 180 многофамилни жилищни сгради в няколко квартала на град Велико Търново отговарят на изискванията на програмата и имат възможността да се включат в реализацията й. До момента над 35 са представителите на такива сгради, които са заявили активен интерес и намерение да участват в програмата.
Господин Панов обяви, че на 16 февруари в сградата на общината ще се състои работна среща с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, на която ще могат да присъстват председатели на сдружения и управители на етажна собственост, както и всички, които проявяват интерес към условията и сроковете по програмата.
Непосредствено след първият пакет документи в общински информационен център беше подаден и втори комплект документи от жители на квартал „Бузлуджа“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.