04.02.2015 10:30

10 февруари – международен ден за безопасен интернет

На 10 февруари светът отбеляза денят за безопасно общуване в интернет. В тази връзка Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ) и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) за втора година стартират превантивно-информационна кампания „По-сигурни в интернет“. По време на кампанията, която ще продължи две седмици ще бъдат проведени обучения по темата в основните училища в град Велико Търново. Първото от тях ще се проведе в ОУ „П.Р.Славейков“ на 05.02.2015 г., след което темата ще бъде дискутирана и в ОУ „Димитър Благоев“, ОУ „Патриарх Евтимий“, ОУ „Христо Ботев“ и др. По време на обученията ученици от V до VІІІ клас ще обсъждат предимствата и недостатъците на интернет, правилата за безопасно общуване в интернет, а в края на беседите ще имат възможността да гледат филма „Непростимо”, който е направен по действителни случаи и разказва за опасностите, които дебнат децата в интернет.
На 10 февруари, като част от кампанията, в Младежки дом ще се проведе групов тренинг по темата с деца от институции, като една от рисковите групи в това отношение.
МКБППМН и МКБТХ-Велико Търново още веднъж припомнят Горещата линия за подаване на сигнали за незаконно и вредно за деца съдържание в Интернет – http://web112.net, както и на адрес hotline@online.bg

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.