08.01.2015 15:45

Даниел Панов проведе работна среща с директорите на училища

В организираната от кмета на общината работна среща с директорите на училища взеха участие заместник-областният управител г-жа Любомира Попова, както и началникът на Регионален инспекторат по образование г-жа Розалия Личева, директорът на дирекция „Образование“ г-жа Пенка Игнатова и всички директори на училища.
В началото на срещата кмета се обърна към директорите с поздравление за новата 2015 година. „Убеден съм, че успешното ни и ефективно сътрудничество и партньорството ще продължат и през тази година и това ще доведе до нови успехи в областта на образованието в нелеката година, която ни предстои", заяви г-н Панов.
Приоритет през 2015 година ще бъде продължаване на успешната работа по реализиране на проекти за значително подобряване енергийната ефективност на сградите на учебните заведения в общината“, заяви г-н Панов.
Той каза и, че план-приема след 7 клас, като брой паралелки е уточнен с Регионален инспекторат по образование.
„Основно през годината ще се работи по подготовка на националното честване на 830 годишнината от въстанието на Асен и Петър. Програмата ще продължи от май до октомври. С национален комитет за годишнината ще бъдат уточнени събитията и обектите, които ще бъдат ремонтирани или обновени. Училищата и учениците ще бъдат пряко ангажирани в подготовката и осъществяване на програмата по честванията“, каза г-н Панов.
Специална благодарност кмета изказа на всички директори, преподаватели и ученици, които активно участваха в достойното представяне кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Една от придобивките в хода на кандидатурата е изработената стратегия за развитие на културата до 2024 година. „Продължаваме да работим по голяма част от проектите, които подготвихме в хода на подготовката по кандидатурата“, заяви Даниел Панов.
На базата на уникалното културно – историческо наследство, което притежават града и региона, чрез културните събития и богатият календар от събития Велико Търново е привлякъл над 1 000 000 туристи през изминалата година. „Разчитам много на вас, защото вие сте важна част от иновативните събития, които стават част от важните събития на общността. Направените неща са много стойности и имат свой важен принос в цялостният културен продукт на града и общината“, каза кмета на общината.
Розалия Личева – директор на РИО благодари за това, че всички събития в областта на образованието са важна част от събитията, които Велико Търново реализира и те стават обществено достояние, благодарение на доброто и успешно партньорство с общината. Госпожа Любомира Попова, заместник-областен управител изрази удовлетвореността от факта, че се работи в екип и заяви, че всички с нетърпение очакват новият закон за средното образование.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.