13.12.2014 11:20

Въвежда се временна организация на движението на два пътни участъка

Във връзка с осигуряване на безопасността при реализиране на строителството на обект ”Реконструкция на паркоустрояване на парк ”Света гора”, във връзка с проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, се въвежда временна организация и безопасност на движението /ВОБД/ при извършване на строителството на горецитирания обект в град Велико Търново, като:
Затваря се за движение на пътни превозни средства - ул. ”Теодосий Търновски” в участъка от ЖП гара Велико Търново до ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” (ул. ”Димитър Найденов”), като се пропуска само обществения транспорт, с изчакване на движението в обратна посока.
Временният режим на движение на пътните превозни средства и пешеходци по ул. ”Теодосий Търновски” да става, като се изпълнява съгласувания със сектор “Пътна Полиция” при ОДМВР – Велико Търново и общинските органи проект за ВОБД.
Срока на действие на временната организация и безопасност на движението за времето от 12.12.2014 г. ( петък )  до  14.12.2014 г. ( неделя ), през светлата част на денонощието, в часовия интервал от 8:00 ч. до 17:30 ч.
Във връзка с пропаднал пътен водосток между с. Големаните и с. Плаково на общинския път VTR 2016 ”Път ІІ-55 - с. Нацовци - с. Големаните – с. Плаково” и осигуряване сигурността и безопасността на движението на пътните превозни средства, се въвежда временна организация на движението за горепосочения пътен участък, като:
Забранява се движението на пътни превозни средства в пътния участък между село Големаните и село Плаково на общинския път VTR 2016 ” (път ІІ - 55) - с. Нацовци - с. Големаните – с. Плаково (път ІІІ-551)”.
За изпълнение и поддържане на сигнализацията на временна организация на движението е определена фирма „Пътни  строежи - Велико Търново” АД  гр. Велико Търново.
Срокът на действие на временната организация на движението е до завършване на строителните възстановителни работи на обекта, привеждане на общинския път в нормално експлоатационно състояние и осигуряване безопасността на движението.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.