03.12.2014 18:00

Даниел Панов участва в годишната конференция на НСОРБ

Премиерът Бойко Борисов: Ще се постараем максимално да помогнем на всяка община

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов взема участие в двудневната национална конференция на национално сдружение на общините в република България, провеждащо се в град София.
"Ще се постараем максимално да помогнем на всяка община", заяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подчерта, че не дели общините на „наши” и „ваши“, нито хората на партиен принцип. „Не сме го правили и няма да го правим“, категоричен беше Борисов. По думите му, в изминалата година и половина се е видяло какво не трябва да е отношението към кметовете. „Всички сте ни равни, както и ние за вас“, добави министър-председателят. Той призова централната и местната власт да работят в синхрон и с разбиране. „Избиран съм два пъти за кмет и знам какво е хората да ти гласуват доверие“, отбеляза Борисов.
„Искам да Ви уверя, че местната власт стои зад Вас и зад правителството. Подкрепяме Ви за това централната власт да бъде коректен и стратегически партньор“, обърна се председателят на Управителния съвет на НСОРБ Тодор Попов към министър-председателя. Попов пожела успех на кабинета и подчерта, че е важно да се работи ефективно, така че усилията на централната и на местната власт да отговорят на очакванията на хората.
В рамките на годишната конференция министър-председателят Бойко Борисов и председателят на сдружението Тодор Попов подписаха Споразумение за сътрудничество между Министерския съвет и НСОРБ.
По време на работата през първият ден на конференцията бяха изслушани доклади за дейността на НСОРБ и за изпълнение на бюджета за 2014 година, както и програма за 2015 година.
В четвъртък предстои провеждането на дискусионни форуми по важни за общините проблеми.
Ще бъдат обсъдени приоритети на взаимодействие между централната и местна власт и ще бъдат връчени годишните награди на НСОРБ.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.