03.12.2014 23:00

Велико Търново ще участва в петата национална среща за противодействие трафика на хора и закрила на жертвите

Равносметка и предизвикателства пред борбата с престъплението "трафик на хора" в България

Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) организира V Национална експертна работна среща за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите. Събитието ще се проведе на 5 декември в град София.
Срещата ще бъде открита от г-жа Мария Габриел, евродепутат ЕНП/ГЕРБ, г-н Евгени Диков, заместник-главен прокурор на Република България и директор на Националната следствена служба, и г-жа Антоанета Василева, секретар на НКБТХ.
В срещата ще вземат участие представители на Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе и Сливен, членовете на постоянната експертна работна група към НКБТХ (ПРГ), които са експерти по темата "противодействе на трафика на хора" от институциите, членове на Комисията, както и водещи експерти от международни организации и неправителствения сектор в България.
По време на срещата ще бъдат обсъдени различните форми на престъплението трафик на хора в отделните региони на страната, специфичните подходи за противодействие на местно ниво, координацията между институциите, особено при подкрепата и закрилата на жертвите, както и работата с международните партньори в последната една година. Ще бъде направен преглед на извършените дейности по Национална програма за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2014 година. В рамките на форума ще бъде представено и докладването на България по Директива 2011/36/ЕС за борба с трафика на хора и закрила на жертвите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.