24.09.2014 16:10

Снежана Данева откри първата Световна среща на културните средища и техните мрежи

Заместник-кмета на Община Велико Търново госпожа Снежана Данева-Иванова откри първата Световна среща на културните средища и техните мрежи.
Форумът се провежда в рамките на пет дни и събира 50 представители на държави от 5 континента, които ще участват в работилници и малки проекти, чиято цел е обмяна на позитивни практики в областта на културните политики.
В приветствието си към участниците в престижното международно културно събитие госпожа Данева обърна внимание на ключовото място, което имат и ще имат в бъдеще за Велико Търново и региона културата, изкуствата, науките и образованието.
Тя припомни значимото място, което Велико Търново е имал още през 13 век чрез Търновската книжовна школа в създаването на общото европейско културно и духовно пространство.
Госпожа Данева заяви, че за града и общността е особено важно да продължи да прави инвестиции в културата, изкуствата, науките  и образованието, като част от стратегията за развитие.
„Близо 60% от регионалният брутен продукт е създаден в тези области“, каза г-жа Данева пред участниците във форума.
Заместник-кмета изрази увереността си, че първата Световна среща на културните средища и техните мрежи, която се провежда под патронажа на ЮНЕСКО, ще има важно значение за това Велико Търново да се превърне в координиращ център на значими международни проекти в областта на изкуствата и културата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.