13.08.2014 09:00

Свободна книжарница, хоротека и кино край паметник „Асеневци“

Със свободна книжарница започват тази седмица събитията по проект „Арт лято 2014“ край паметник „Асеневци“ във Велико Търново. Инициативата, която се провежда всяка сряда и вече се превръща в традиция, този път ще е в инсталацията Paper Pavilion, направена по време на Европейската асамблея на студентите по архитектура EASA. Свободната книжарница ще започне на 13 август в 18:00ч. Тук всеки може да донесе книги, от които вече няма нужда и да си вземе интересно четиво, донесено от някой друг, а бартерът не е задължителен.
За почитателите на българските народни танци на 15 август, петък, „Арт лято“ и Танцов клуб „Търновград“ организират „Хоротека“ с начален час от 21:00ч.
На сцената на „Арт лято“ ще има и две вечери за феновете на BG киното. На 16 август в модула „Повече от кино“ ще бъдат показани филмите „Сол I“ и  „Сол II“ на режисьора Едуард Захариев и „Вечният музикант“ на Оскар Кристанов. Лентите ще бъдат представени от оператора Иван Цонев.
Прожекции на късометражни филми, създадени от студенти и преподаватели от Нов български университет ще има на следващата вечер, 17 август. Киновечерите започват в 21:00ч. Входът за всички събития е свободен.
Проект „Арт лято“ на едноименната фондация се финансира по програма “Изкуство и култура“ на Община Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата 2019. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.