21.01.2012 16:15

20 000 лева дава Общината за ученическите игри във Велико Търново

Със средствата ще се покрие и участието на отборите, които ще продължат на областния, зоналния и финалния етап.

 

Общинските ученическите игри във В. Търново ще стартират в петък с турнира по шахмат във възрастите V-VІІ и VІІІ-Х клас, съобщи спортният експерт в Общината Мирослав Паничаров. През миналата седмица бе изготвен график за провеждане на игрите и обсъдени правилата с отговорниците по отделните видове спорт.

Станислав Балъков ще ръководи турнира по баскетбол, Румен Трифонов по хандбал, Вихрен Йорданов по волейбол, Здравка Димова по бадминтон, Eмил Георгиев по футбол, Галина Пенкова по лека атлетика, Иван Иванов по тенис на маса, Светла Йорданова по шахмат.

Заявките за участие в трите възрастови групи ще се подават до 19 януари в Спортния диспансер при д-р Иван Лефтеров, който поема медицинското осигуряване. При него трябва да бъдат внесени по два списъка на всеки отбор, с името на учителя- водач, заверени от директора на съответното училище.

Средношколците ще стартират само в колективните спортове- футбол, хандбал, волейбол и баскетбол. В индивидуалните бадминтон, лека атлетика, шахмат и тенис на маса се включват и ученици V-VІІ и VІІІ-Х клас. Календарът на футболния турнир ще бъде изготвен до 20 февруари, като финалите ще бъдат на голям терен.

20 000 лева са заложени в Общинския бюджет, с които да бъдат финансирани игрите. Със средствата ще се покрие и участието на отборите, които ще продължат на областния, зоналния и финалния етап.

Баскетболният турнир е на 31 януари, 1 и 13 февруари от 8,30 ч. в залата на стадион „Ивайло". На 2 февруари в залата на ОУ „Бачо Киро" ще премерят сили участниците по тенис на маса.

На 7 февруари в зала „Сава Величков" са състезанията по хандбал. Общинското първенство по волейбол ще продължи пет дни в ДКС „Васил Левски". На 14 февруари са срещите между отборите V- VІІ клас. Следващите две дати са за VІІІ- Х клас, а на 17 и 20 играят ХІ- ХІІ клас. Лекоатлетическите състезания са на 22 февруари в закритата писта на стадион „Ивайло", а тези по бадминтон на 27 и 29 февруари в СОУ „Емилиян Станев".

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.