28.06.2014 22:00

Малчугани и родители се забавляваха в картонена работилничка

Малчугани и родители се забавляваха в картонена работилничка в подкрепа кандидатурата ни за Европейска столица на културата.
Десетки семейства с малки деца твориха днес в парка в квартал „Колю Фичето”, където гостува картонена работилничка. Инициативата на офиса в подкрепа кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година е по идея, взаимствана от САЩ. Там подобни работилнички са много популярни, а целта им е да развиват креативността и въображението на малчуганите, както и техните умения да режат, прегъват и украсяват.
„Работилничката не изисква много материали – това са кашони и други картонени кутии, ножици, тиксо и флумастри. Вече виждаме поне 10 вида къщички, които децата, с помощта на своите родители, които се забавляват не по-малко от тях”, разказа Ивелина Русева от офиса в подкрепа кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.
Идеята на Офиса е инициативите да излизат от центъра на старата столица и да се насочват към кварталите. Така децата и техните родители ще могат да се забавляват на открито и в същото време да творят.
Днешната картонена работилничка завърши с изложба, а голяма част от малчуганите си взеха за в къщи изработените творения. Една от следващите работилнички ще се проведе на по-мащабна площ, където ще бъдат раздадени и награди за най-оригиналните и креативни творби.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.