28.06.2014 22:30

Певицата Ивана ощастливи две семейства от Килифарево с мебели и бяла техника

Две пострадали от наводнението в Килифарево млади семейства днес получиха мебели и бяла техника благодарение на певицата Ивана. 7 430 лв. дари Ивана на две семейства от Килифарево, които посети личнo, заедно с кмета на общината Даниел Панов. Дарителската си кампания Ивана подема от пловдивски регион, където се отзовават хора с финансови възможности. 10 000 лв. от събраните средства тя дарява на пострадалите в Добрич, същата сума отива и при варненския квартал „Аспарухово”.
Заедно със семействата от Килифарево и кметовете на Велико Търново и Килифарево певицата още тази вечер посети магазини „Технополис” и „Явор”, където закупи най-необходимите за двете семейства бяла техника и мебели.
„Първоначалният шок вече е отминал. Хубавото е, че тези млади хора, въпреки преживения ужас, се усмихват. Разбирайки за бедствието, си казах, че ние, популярните личности, много ни бива да ходим по студията и да даваме акъл. Изобщо българите сме много силни в съветите, но трудни в действията. До сега не бях се ангажирала с подобно нещо и не бях наясно колко е сложна организацията, но съм удовлетворена, че правя нещо човешко и различно от пеенето и забавата. Възмутена съм от това, което се случи във Варна – от тези препратки между местна и централна власт. В такъв момент подобни коментари нямат място”, каза днес Ивана. Тя благодари на кмета Даниел Панов за адекватната и бърза реакция не само по време на наводненията, но и за грижите, които полага и в този момент за пострадалите.
От двете вериги за техника и мебели за семействата на Марияна Валентинова и Пенка Петрова бяха закупени пералня, хладилник, готварска печка, диван, холна маса, спалня със скрин, гардероб и нощни шкафчета. Семейството на Пенка Петрова, което е с две малки момиченца, ще получи дарение и от фирма „Кармела” - обзавеждане за детска стая.
От утре стартира и обявената по-рано през седмицата дарителска акция на веригата „Технополис”, в която ще бъдат дарени десетки печки, перални и хладилници в градовете Дебелец и Килифарево.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.