19.06.2014 10:00

Хитър Петър пристига в куклен театър Весел

В съботния афиш на куклен театър Весел на 21 юни  от 11:00ч. в читалище "Искра" в старата столица ще гостува Хитър Петър. Едноименният спектакъл е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 10 години и е вече достатъчно популярно и търсено събитие.
Представлението "Хитър Петър" е по български народни приказки. Постановката, режисурата и сценографското решение са на Веселин Василев. Музикалното оформление е на Маргарита Маринова, а в спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова.
"За" и "против" Хитър Петър е една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Чорбаджията, Попа и Попадията с техния опонент Хитър Петър. И неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество, като убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър.
Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.