18.06.2014 11:55

Даниел Панов откри лятна детска полицейска академия

На събитие, на което присъстваха много деца от 19 клуба за работа с деца на територията на Община Велико Търново кметът Даниел Панов откри четвъртото издание на лятна детска полицейска академия.
Салона на читалището в село Балван се оказа тесен, за да събере всички участници в събитието.
Кметът на общината, заместник-кмета Снежана Данева, директори на дирекции в общинска администрация, представители на областна и районна дирекции на полицията и много гости приветстваха децата и пожелаха да имат весело, незабравимо и безопасно лято.
Даниел Панов откри академията с обръщение към уредниците на клубовете за работа с деца и младежи да се погрижат за това през лятната ваканция децата да играят повече навън, да спортуват и да бъдат активни. Той изрази убедеността си, че с помощта на полицейските служители младите хора ще научат много полезни неща и ще придобият умения, които ще им помогнат да се предпазват от рисковете на улицата и на интернет. „Пътната безопасност, превенцията срещу употребата на наркотици, срещу СПИН, предпазването от трафик на хора и експлоатация на детския труд са неща, за които и малките и възрастните заедно трябва да проявяваме бдителност и загриженост особено по време на дългата лятна ваканция“, заяви г-н Панов.
Представители на полицейските органи поеха ангажимент в полицейските участъци активно да се работи и да се помага на децата и младите хора, за да придобият важни знания и умения и да бъде гарантирана тяхната безопасност по време на лятната ваканция.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.