01.06.2014 17:00

Над 1 000 деца и възрастни празнуваха в парк „Марно поле“ под мотото “Велико Търново – градът на Щастливото детство“

Първоюнският празник започна рано сутринта в парк „Марно поле”, където заместник-кметът Снежана Данева, Нелина Църова и Иван Александров – директор на РНБ "П. Р. Славейков" поздравиха децата. Те прочетоха на малчуганите и любими приказки - „Малката Русалка”, „Снежанка и седемте джуджета” и „Житената питка” от Ангел Каралийчев. Снежана Данева почерпи децата с ябълки. 
На различни работилнички по-малки и по-големи момичета и момчета рисуваха, моделираха с пластелин, садиха и взеха цвете за вкъщи. Пред Павилиона на Щастието те подкрепиха с творчеството си кандидатурата ни за Европейска столица. “Велико Търново е щастие“, написа върху корпуса на павилиона кмета Даниел Панов. Аниматори се грижиха за настроението на малчуганите и помагаха в техните игри. По-смелите чрез рисунки по лицата се превърнаха и в различни приказни герои. Лакомства, балони и много награди получиха както престрашилите се да се изявят на сцената в парка, така и участващите в атрактивното тържество. Мнозина бяха децата, които се повозиха на пони.
Десетки майки, татковци и баби с малчугани се включиха в първия „Парад на бебетата в детски колички”, който се проведе днес в центъра на Велико Търново. Пъстрото шествие, предвождано от духовия оркестър на НВУ „Васил Левски”, тръгна от студентския стол. То бе посрещнато пред МДТ „Константин Кисимов” с много аплодисменти от кмета на общината Даниел Панов, заместник-кмета Снежана Данева, директора на дирекция „Култура и туризъм” Нелина Църова, граждани и деца от детските градини.
„Изключително съм щастлив да видя днес усмихнатите деца на Велико Търново, на болярчетата и техните родители”, се обърна към участниците в Първоюнското тържество кметът Даниел Панов. Той честити празника на малчуганите и увери, че общината ще продължи да прави с много ентусиазъм най-доброто за тях, защото са бъдещето на Велико Търново. Кметът Панов благодари на всички родители, които се включиха в първия у нас „Парад на бебешките колички”, организиран от Община Велико Търново в партньорство с „Happy Mums ” и на всички талантливи деца, създали с изпълненията си настроение на импровизираната сцена пред театъра – вокална група „Музикална дъга”, деца от ЦДГ „Соня”, танцьори от група „Търновград” на ЦДГ „Ивайло”. Даниел Панов лично покани децата да се разходят по-късно с пони в парк „Марно поле”.
Танц на майките и децата, участвали в „Парада на бебешките колички” стана част от празника пред МДТ "Константин Кисимов". Всички болярчета получиха първите си дипломи и късметчета с изненади. Към небето полетяха балони с мотото на кандидатурата ни за Европейска столица през 2019 година „Творим щастие”.
Над 1 000 деца и възрастни се забавляваха с множеството атракции в парк „Марно поле" под мотото „Велико Търново – градът на Щастливото детство“.
     

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.