01.06.2014 10:00

Напрегната надпревара в детски мото събор край Павилиона на Щастието

Напрегната надпревара с „високи“ скорости и много емоции се вихри край Павилиона на Щастието по време на първия детски мото събор на 31 май. Деца от 2 до 12 години се състезаваха с тротинетки, малки колелета мотори и АТВ по импровизираното трасе в парк "Марно поле". Момичетата се оказаха по-добри и по-бързи: първа с тротинетка стана Белослава Петрова, а при малките мотористи - 8-годишната Деница Павлевска. Над 30 деца на възраст ог 2 до 10 години се включиха в събитието организирано от мото клуб „Стънт Тийм Хазарт” по повод 1 юни и е сред инициативите на неправителствените организации и клубове от града в подкрепа кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата пред 2019 година.
Грамоти и награди получиха всички участници, а лакомства имаше за всички дошли в съответния ден край Павилиона на Щастието. 
Седем от децата, които се включиха в мини мото събора ще демонстрират своите умения и по време на почивките на международно състезание по стънт STUNT BATTLE Велико Търново 2014, което ще се проведе от 6 до 8 юни на паркинга на МЕТРО. То се организира от мото клуб „Стънт Тийм Хазарт”, съвместно с Община Велико Търново и е под патронажа на кмета Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.