17.03.2014 10:00

Студенти по архитектура представиха избраните за EASA 2014 Велико Търново работилници

Верни на атрактивният си и креативен стил студенти от Университета по архитектура строителство и геодезия София представиха избраните работилници, които ще се реализират по време на EASA 2014 г. от средата на юли до началото на август.
Събитието е важна част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата. Темата на предстоящата среща е да се проведе за пръв път Европейска асамблея на студентите по архитектура под слогана Symбиоза. Темата ще покаже по атрактивен начин неповторимият начин, по който в Старата столица архитектурата, природата, социалният живот и изкуството са в симбиоза.
В избраните от студентите по архитектура 8 работилници, които ще бъдат разположени на територията на града ще бъдат реализирани голяма част от над 140 предложения, които организаторите са получили по електронен път от цял свят.
Близо 400 студенти по архитектура от цяла Европа ще работят в продължение на две седмици във Велико Търново по своите смели и креативни проекти с идеи за малки намеси в градската среда, преоткриване и социализиране на забравени и изоставени пространства.
Всички проекти са част от общата концепция и стратегия, от визията, с която Велико Търново кандидатства за Европейска столица на културата. Студентите благодариха лично на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов за пълното разбиране и съдействие при организиране на мащабното и престижно събитие.
Работилниците и проектите ще бъдат представени в Старата столица в края на месец март.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.