14.03.2014 08:30

Общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново взеха участие в Международно туристическо изложение „ITB BERLIN 2014“

Общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново взеха участие в Международно туристическо изложение „ITB BERLIN 2014“, което се проведе от 5 до 9 март 2014 година в Берлин, Германия. Участието на общините се осъществи по проект „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“.
Международното туристическо изложение ITB в Берлин е една от най-престижните B2B-платформи за туристическата индустрия от цял свят. В него участваха близо 10 150 изложители от 180 страни на изложбена площ от 160 000 кв. м.
Регион Велико Търново се представи с щанд с рекламни материали, включващи информационни брошури, карти на туристическите маршрути в региона, както и туристически пакети с най-атрактивните забележителности. На видеоекран се прожектираха рекламни клипове с най-големите атракции на общините, които привлякоха голяма част от посетителите.
На 06.03.2014 г., в рамките на изложението, бе организирано промоционално събитие като на щанда на регион Велико Търново бяха предварително поканени туроператори и туристически агенти, на които бе представен туристическия потенциал на региона чрез видеопрезентация на новите продукти, изготвени по проекта (нови туристически маршрути, туристически пакети и карти на региона). Присъствалите участници имаха възможност да дегустират по чаша вино от региона.
Основна цел на проекта „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“ е да подкрепи, популяризира и увеличи интереса към туристическите атракции на територията на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново, както и да повиши броя на посетителите и продължителността на техния престой, да подобри сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.