25.02.2014 14:00

Учениците на езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” бяха много активни в разговор за Европейска столица на културата

Възпитаниците на една от елитните гимназии на Велико Търново проявиха жив интерес и висока активност по време на среща, посветена на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.
Младите хора високо оцениха възможността да имат свой реален принос във формирането на концепцията и програмата, с които Старата столица кандидатства за най-авторитетната и престижна титла в областта на културата в Европа.
Мнозина веднага  заявиха желанието си да се присъединят към Доброволческият корпус и да станат част от хората, които ще подготвят и реализират събитията в рамките на кандидатурата. Голям беше интересът им и към възможността да предложат свои идеи за събития и проекти, които да станат органична част от  кандидатурата. Те поеха ангажимент чрез свои приятели и познати в България и по света да популяризират кандидатурата и да работят за привличане на доброволци от страната и чужбина в подкрепа на каузата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.