18.02.2014 21:00

Среща на кметът на Община Велико Търново Даниел Панов с председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски“

В деня, в който Велико Търново отбелязва гибелта на Апостола, кмета Даниел Панов се срещна с Васил Василев - председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“. Кмета припомни, че съществуваше идея за довършване на пространството пред паметника на Васил Левски, върху която може да се помисли отново. Коментирана беше и възможността за поставяне на бюст – паметник на Христо Ботев в района на улицата, носеща неговото име в Старата столица.
Васил Василев сподели, че е необходимо да се обърне по-сериозно внимание на моралното и политическо завещание на Васил Левски. Неговата концепция за обществото и държавата биха оказали позитивно въздействие върху целият обществено – политически живот в България.
Една от основните му цели е да се развива документалното наследство на Левски, да се популяризира неговата визионерска роля, неговата правота във формулираните принципи на управление и общностно живеене.
Даниел Панов предложи да се помисли и за съвместна работа с училищата, особено по-малките училища. „Акцентираме върху работата с децата и младите хора по отношение на историята ни и патриотичното възпитание на младите хора“, заяви господин Панов.
В Общобългарският комитет „Васил Левски“ е обсъждана специална програма, насочена към младите хора чрез електронните медии и социалните мрежи. Иван Църов, директор на Регионален исторически музей има намерение да осъществят проекта „Музей в куфар“. Музейни специалисти имат готовност да покажат автентични вещи, свързани с живота и дейността на Васил Левски пред децата и младите хора в клас.
Велико Търново е първият град, в който Васил Василев гостува в качеството си на председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“. Г-н Василев припомни, че преди години в Старата столица е участвал в основаването на организацията на работодателите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.