Снимките, които ще показваш

Църквата "Св. Димитър"
Продължителност: 1 ден

Места, включени в маршрута:

  • Крепоста Царевец
  • Патриаршески манастир
  • Църквата "Св. Димитър"
  • Паметник "Асеневци"

Бихте ли искали да се съберeте с приятелите си, когато се върнете от пътуването си и да се покаже снимките си? Да ги публикувате във Facebook? Или просто да ги запазите за спомен? Така или иначе вие искате да снимате, а ние ви предлагаме най-доброто от нашите забележителности.

Преди всичко вземете камерата си със себе си, и се отправете към Патриаршеския Манастир. Там от високо се открива невероятна гледка за вашите снимки. През пролетта и лятото прекрасните цветове на дърветата и цветята придават усещане като в приказките. Много хора намират за специално, закачените камбани по гредите на манастира. Това го оставяме на твоя вкус. Следващата спирка е Паметника на Асеневци.

Мястото където се намира паметникът, предлага величествен пейзаж на града и река Янтра. Ако искате позирайте с четирите конника които представляват основаването на Първата българска държава. Също така меча който стои в центъра, предлага добра симетрия за фокусиране върху него. По-късно отидете в църквата "Св. Димитър". Особенната архитектура на сградата е идеален фон за вашите снимки. Един съвет: ако отидете през нощта, сградата е осветена много харизматичо.

И накрая Крепоста Царевец. Средновековното наследство на Велико Търново е един чудесен декор за снимки, които предават историчността на този град. През ноща пленява. Една целувка, една прегръдка, една групова снимка,...нито една поза няма да изглежда зле на фона на крепоста.Има ли някоя снимка която изглежда зле направена на фона на Айфеловата кула? Не. Ами и на крепоста също няма.

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.