Скално катерене

Скално катерене
От какво се нуждаете.... желание и удобни дрехи
Как да ни намерите.... нашият имейл е climbing.bulgaria@gmail.com или се обадете на +359899 87 16 88
Не се изискава никакъв опит!
Заслужава си да си вземете фотоапарата!
Забавление за всякаква възраст!

Велико Търново и регионът са мека за скално катерене. Високите варовикови скали, разнообразито от форми, хилядите катерачни маршрути правят града едно от най-добрите места за скално катерене.

Масивът, които е до манастира „ Света Троица”, е един от най-големите в България. Скалата е варовик и е близо 80 метра висока и километър дълга, добре екипирана и има голямо разнообразие от маршрути както за опитни катерачи, така и за начинаещи.

Друг масив, който е само на 10 минути от града е Устето. Варовикова скала, почти 40 метра висока с катерачни маршрути от всички категории.

За нас....Ние сме ентусиазирани катерачи, с дългогодишен опит и хиляди изкатерени маршрути и върхове. Катеренето не е само спорт за нас, то е начин на живот.

Нашата цел.... е да Ви запознаем с магията на катеренето, да ви запознаем с катерачната екипировка и нейното безопасно изпозване, да ви въведем в основните техники на катерене, основните на осигуряването, да ви научим на възли, но преди всичко вие да сте в безопасност и да се забавлявате.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.