25.09.2013 12:00

Кметът на град Велико Търново и „Сдружение Азбукари“ търсят от бизнеса подкрепа за изграждане на площадка за деца с увреждания

В сградата на общината ще бъде направена и благотворителна изложба на детски рисунки за набиране на средства, нужни за площадката

Уважаеми дами и господа,
 
Във връзка с общото намерение на кмета на Община Велико Търново и „Сдружение Азбукари“ да бъде изградена обществена детска площадка за игра и обучение на деца в неравностойно положение в града, Ви каним на приятелска среща за запознаване с подробности от проекта. Тя ще се проведе на 2 октомври 2013 г. от 11:00 часа в Ритуална зала на сградата на Община Велико Търново.
Инициативата за подобряване условията на живот и игра на децата с увреждания беше представена пред медиите от г-н Даниел Панов и Цвета Кирилова, председател на организацията в началото на месец август. Предвижда се площадката да бъде комбинирана и на нея да играят заедно деца от различни възрасти, като съоръженията ще бъдат приспособени и за деца в неравностойно положение. С подкрепата на проекта от бизнеса и гражданите и с бъдещото му осъществяване, Велико Търново ще стане вторият град в страната с детски кът, изграден по съвременни европейски стандарти. Целта е с общи усилия да съдействаме за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората с увреждания. Съвместната инициатива на кмета Даниел Панов и неправителствената организация е част от Националната кампания за социална интеграция на деца със специфични потребности „Вярвам в теб!“. Подобна площадка по индивидуален проект вече беше открита на 1 юни 2013 година в град София. От няколко месеца тя се радва на изключителен интерес и в момента е едно от най-посещаваните места в Южния парк.
Каним всички представители на бизнеса, които припознават  каузата  за своя и искат заедно да развием хуманното дело в град Велико Търново като успешна проекция на положителните европейски практики за по -  добър живот на нашите деца.
По време на срещата с бизнеса в общината ще бъде направена благотворителна изложба на детски рисунки.  Желаещите могат да подпомогнат  Националната кампания на „Сдружение Азбукари“  за социална интеграция на деца с увреждания „Вярвам в теб“, като изберат творба на дете с дарение от 20 лева. Така всеки човек с добро сърце може да стане горд притежател не само на уникално детско произведение, но и ще покаже своята съпричастност към кампанията за изграждане на адаптирана детска площадка и в град Велико Търново. Рисунките са дело на деца на различна възраст от всички краища на страната. Създадена е и онлайн галерия на творби от детския конкурс "Вярвам в теб! Така на сайта www.azbukari.org всеки един от вас би могъл спокойно да разгледа картините и да подкрепи също инициативата.
 
Средства за реализиране на кампанията се набират с дарителски SMS с текст DMS 123 на номер 17 777, на цена 1 лев, както и чрез банкова сметка – Първа инвестиционна банка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.
Очакваме Ви !

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.