24.04.2013 16:00

С присъствие на заседание на Министерски съвет кмета на общината постигна важни за града и региона решения

  Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов присъства днес на заседание на Министерския съвет в столицата, по време на което е депозирал и писмо пред министър-председателя, с което отправя искане трасето на магистрала „Хемус” да мине възможно най-близо до град Велико Търново. Той е аргументирал искането си с огромните възможности и капацитет, които Велико Търново и региона притежават не само като туристическа дестинация, но и като средищно място за транспортната система на страната. Тезата му е била подкрепена и от факта, че в непосредствена близост се намират летището и железопътната гара на Горна Оряховица. Господин Панов е подчертал огромното значение, които би имал факта на близкото преминаване на бъдещото трасе на магистрала „Хемус” до Велико Търново и от гледна точка на стратегическите възможности за развитие на града и региона в бъдеще.
По време на заседанието на Министерския съвет днес Даниел Панов е имал възможност да защити и аргументира необходимостта да се улеснят процедурите и да се съкратят сроковете за съгласуване на проекти за ремонти и реставрация на сгради в старата градска част на Велико Търново. Двама главни експерти от Националния институт за недвижимо културно наследство ще работят в тясно взаимодействие с общинската администрация на Велико Търново, за да могат да се извършват максимално бързо дейностите по проектите. Днес на Министерския съвет е взето решение двама главни експерти да извършват тези дейности. Те ще придвижват бързо и оперативно всички преписки и проекти, свързани с ремонти и реставрация на сгради в старата градска част.
Кмета на община Велико Търново Даниел Панов е договорил допълнително финансиране от бюджета на Министерството на културата в размер на 15 хиляди лева за реставрационни  и консервационни дейности за една от църквите на хълма  „Трапезица”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.