14.04.2013 15:00

Велико Търново направи нова стъпка към „Електронна община”

  Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов разпореди разработването на специален софтуер, който позволява всички граждани да обозначат на интерективна карта на сайта на общината места, които ще бъдат почистени в рамките на кампанията „Да почистим България за един ден” на 20 април 2013 г.

На страницата на Община Велико Търново всеки гражданин може да открие интерактивна карта, на която може да маркира замърсено място, което е открил. Картата ще бъде активна и след приключване на кампанията, като общината периодично ще  извършва почиствания по маркираните позиции, и почистените територии ще бъдат обозначавани.

На картата, която можете да откриете ТУК, ще може да се проследява кога и кое от маркираните замърсени места е почистено.

Община Велико Търново организира два пункта за раздаване на чували и ръкавици, както и за приемане на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Пунктовете се намират:

§   Пред сградата на Община Велико Търново

§   На паркинга пред МОЛ - Велико Търново

Събраните отпадъци в рамките на населените места могат да се оставят до контейнерите, а за извън населените места общината ще организира извозването, като за целта е необходимо да се обадите на тел.619-502, 619-552 - Отдел "Околна среда" и да съобщите мястото на оставяне на отпадъците.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.