20.12.2018 08:30

2,1 милиона лева получава Велико Търново от правителството за инфраструктура в два квартала и довършване на детска градина

Недовършени улици в кварталите на Велико Търново „Картала” и „Зона В” ще бъдат доизградени след десетилетия чакане. Министерският съвет одобри искането на Община Велико Търново за финансиране на няколко проекта за Старата столица и осигури над 2,1 милиона лева допълнителни средства към бюджета.

Още през новия строителен сезон ще започнат дейностите по довършване и доизграждане на улиците „Александър Бурмов”, „Стоян Михайловски”, „Васил Априлов”, „Петко Тодоров”, „Камен Зидаров” в квартал „Картала”, както и на ул. „Драган Цончев” в кв. „Зона В”.

С инвестицииите в инфраструктурата ще бъдат подобрени както транспортното обслужване на хиляди жители на старопрестолния град, така и самата визия на кварталите.

Със средствата ще бъде решен още един проблем - ще бъде довършен новият корпус на детска градина „Здравец”, а последната ще бъде разширена.

Отделно, още близо 1,6 милиона лева са осигурени на Великотърновска Света митрополия за основен ремонт на сградата на епархийската библиотека.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.