25.04.2017 12:30

Първа копка бе направена на нов инвестиционен проект във Велико Търново

През последните месеци във Велико Търново с 30 % са нараснали сделките с жилища и терени за инвестиционни проекти

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и инвеститорът на Praktis Любен Милчев направиха днес първа копка на строителството на хипермаркет на ул. „Магистрална“ №61 в Старата столица.
„Благодаря на господин Панов и на ръководената от него администрация за коректните отношения и улесняване на инвестиционният процес във Велико Търново. Радваме се, че ще имаме възможността да изградим нов, модерен строителен хипермаркет и не на последно място да осигурим разкриването на 100 нови работни места“, заяви при полагането на първата копка инвеститорът Любомир Милчев.
„Поздравявам инвеститорите за добрият избор и за доброто решение. Велико Търново е и ще бъде още по-атрактивно място за инвестиционни проекти както със средищното си и комуникационно място, така и с продължаващото изграждане на обекти от стратегическата национална инфраструктура. Убеден съм, че не само гражданите на Велико Търново, а и на съседните общини ще се възползват от възможностите, които ще предоставя след изграждането си строителният хипермаркет.
"Реализацията на този проект е поредно потвърждение на устойчивият о нарастващ инвестиционен интерес към градa и региона. През последните месеци с 30 % са се увеличили продажбите, както на жилища, така и на терени за реализиране на инвестиционни проекти“, зави кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.
Водосвет за успех в начинанието отслужи Свещеноиконом Славчо Иванов от Великотърновска Митрополия, който символично положи и първи камък в основите на новостроящата се сграда.
Новият  и модерен хипермаркет във Велико Търново е седмият обект на компанията в страната.
Той ще бъде разположен на площ  от 13 000 кв.м.
На територията на новия хипермаркет „PRAKTIS”, ще бъдат включени:                                             
  • Строителен хипермаркет  с площ 6500 кв.м.
  • "Драйв ин” строителен и градински център                                                               
  • Заведение за бързо хранене
  • Агро-аптека
  • Хоби магазин за риболовни принадлежности
  • Обширен паркинг за 100 автомобила                                                           
Ще бъдат разкрити и около 100 работни места .
От над 50 000 артикула за строителство,  довършителни работи,  декорация,  двор и градина, селскостопански стоки, железария, инструменти и много други стоки и свързаните с тях услуги, ще могат да избират и пазаруват жителите на целия регион.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.