06.04.2017 12:00

Велико Търново отново е център на културният туризъм

С фрагменти от мюзикъла „Българи от старо време“, изпълнение от артистите на Музикално- драматичен театър „Константин Кисимов“ бе открито четиринадесетото издание на международно изложение “Културен туризъм Велико Търново“.
Стичащите се от всички страни на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ артисти направиха своеобразен флашмоб и поставиха едно наистина усмихнато и жизнерадостно начало на най-авторитетното и най-престижно събитие в областта на културният туризъм в България.
„Международното изложение "Културен туризъм Велико Търново" се превърна в символ на културният туризъм на България. За три дни Старата столица ще бъде достойна столица на българската култура. Изложението освен огромен символен капитал има съвсем пряк принос в увеличаването на туристическият поток в България“, заяви в приветствените си думи по време на откриването служебният министър на туризма г-жа Стела Балтова.
„Имам удоволствието да поздравя всички участници и гости от името на кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов“, обърна се към присъстващите заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев.
„Горди сме от възможността за четиринадесети път да бъдем домакин на това прекрасно събитие. То ни показва, че културният туризъм е един от най-добрите начини хората да се срещат, да опознават своите култури, традиции и обичаи. Това е най-добрият начин да общуваме помежду си с усмивка, въпреки различията си и във времена, в които навсякъде по света се издигат стени“, каза при откриването проф. Камарашев.
Свещеноиконом Славчо благослови изложението участниците и гостите и пожела успешно представяне на всички.
Сред гостите на събитието бяха ректорът на великотърновският университет проф. Христо Бонджолов, представители на дипломатически мисии, акредитирани в България и представители на побратимени на Велико Търново градове.
В изключително наситената програма на Международно изложение „Културен туризъм Велико Търново“ се представят над 70 участници от цял свят, които ще презентират своите уникални туристически маршрути, продукти и услуги.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.