29.08.2012 14:04

Община Велико Търново очаква мнения и идеи от търновци за облагородяването на „Зона В” и „Чолаковци”

В Община Велико Търново започва приемът на предложения от граждани, свързани с благоустроителните проекти, които засягат кварталите „Зона В” и „Чолаковци”.

Разпореждането за това е на кмета Даниел Панов, след като градоначалникът направи обстоен оглед на терените и местата, предвидени за облагородяване на градската среда.

Инициативата е свързана с подготовката на проектни предложения, с които Община Велико Търново ще кандидатства по схемата „Зелена и достъпна градска среда”. Това е трета фаза от приключилите вече проекти по схема „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”, където местната администрация вече има реализирани 10 проекта.

Гражданите на старата столица могат да дават своите предложения по два проекта. Кметът е категоричен, че ще се съобрази с тях, защото хората от кварталите най-добре познават необходимостите и спецификите на тези райони. Той е категоричен, че най-добрите предложения ще залегнат в бъдещите проекти и за двата квартала, които до момента незаслужено са били пренебрегвани в плановете за градско развитие.

Първият проект, за който великотърновци могат да дават мнение, касае терен в квартал „Зона В”. Мястото се намира на ул. „Венета Ботева” и е единствената останала свободна общинска зона в квартала, отредена за озеленяване. Там ще се направи детска площадка и парково пространство.

Вторият проект в кв. „Чолаковци” предвижда върху 1600 кв. м общинска площ на ул. „Рада Войвода” да се направят минифутболно игрище, алеи и детска площадка. Освен това е изготвен и проект за благоустройство на обща площ 17 дка в междублоковото пространство между улиците „Бяла Бона” и „Райна Княгиня” в кв. „Чолаковци” . Там е планирано урегулиране на вътрешнокварталните улици, обособяване на паркоместа, озеленяване, изграждане на зони за отдих и детски площадки.

При подробния оглед на терена с експерти от техническите служби в общината кметът Даниел Панов разпореди за това междублоково пространство да бъде изготвен по-мащабен и функционален проект за облагородяване на средата.

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.