30.11.2015 15:34

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова връчи строително разрешение за многомилионна инвестиция

Многомилионна инвестиция ще бъде реализирана във Велико Търново до 2017 година, стана ясно след среща на заместник-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова и изпълнителния директор на „Кроношпан България” ЕООД Асен Ников. Снежана Данева-Иванова връчи на Асен Ников строително разрешение за реализиране на бъдещите инвестиционни намерения на компанията.
По време на срещата стана ясно, че от „Кроношпан” планират да вложат 150 милиона лева в страната. Около половината от тези средства ще са за производствената база на дружеството в старопрестолния град. Намерението е на 7 юли 2016 г., когато Велико Търново ще чества  139 години от Освобождението, да бъде открита първата производствена линия за дървесно-влакнести MDF-плоскости. До 2017 г. компанията, която е сред най-големите инвеститори в България, планира да построи във Велико Търново съвременна фабрика по аналог на съществуващ завод в Залцбург.
По време на срещата със заместник-кмета Снежана Данева-Иванова Асен Ников сподели, че от институциите на местната власт в страната „Кроношпан” работи най-добре с Община Велико Търново. Отличени бяха бързото придвижване на инвестиционните намерения към фазата на реализация и все по-добрият икономически микроклимат.
Инвеститорите потвърдиха, че ще продължат с благотворителните инициативи в подкрепа на детските градини в старопрестолния град, като ще построят нова детска площадка или други съоръжения за най-малките на посочено от Общината място. През последните няколко години „Кроношпан” финансира изграждането две детски площадки, а сред подаръците за детски градини бяха ламиниран паркет и плоскости за мебели.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.