16.11.2015 15:11

Велико Търново е първият град в България с класна стая по родолюбие

Велико Търново е първият град в България с класна стая по родолюбие. Тя бе открита днес в ОУ „Димитър Благоев”. В нея ще се обучават ученици от 1 до 8 клас. Кабинетът разполага със съвременна интерактивна дъска, а за учениците са осигурени и лаптопи. Чиновете са оцветени и подредени във формата на националния трибагреник, а портрети на бележити българи напомнят за славното историческо минало и корените на народа.
Класната стая разполага също с атрактивна карта „Обичай родината”. Тя съдържа над 500 цветни илюстрации, обединени в 11 различни теми: животни, птици, риби, плодове, зеленчуци, църкви и манастири, фолклор, цветя, гъби, архитектурно-исторически паметници и съкровища от различни епохи.
Сред гостите, които присъстваха по време на откриването на новия кабинет, бяха заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Класната стая стана възможна след реализацията на проект „Креативни мислители”. Той е дело на сдружение „Азбукари”.
По време на откриването учениците бяха изненадани от появата на бележития роден поет и революционер Христо Ботев, в чиято роля влезе актьор. След тържеството се проведоха майсторски клас и лекция, посветени на творчеството, знанието, модерното обучение и иновациите. Бе представен и филм за Христо Ботев, а учениците се забавляваха с игри на историческа тематика.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.