14.07.2015 10:15

От положената хоризонтална маркировка през 2015 година няма изтрит и половин квадратен метър

Във връзка с публикация в регионална медия, неотговаряща на фактите, Община Велико Търново уточнява следното:
Положената от 2015 година хоризонтална маркировка е в много добро състояние и от нея не е изтрит нито половин квадратен метър.
Положената маркировка за пръв път е тип „студен пластик”, полага се на ръка и заради това процесът технологично е по-бавен, но гарантира значително по-голяма трайност.
Направеното внушение, че „Заради некачествена боя зебрите навсякъде в града вече са изтрити и не личат…”, категорично не отговаря на фактите.
Направена тази сутрин проверка от експерти на техническите служби в общината на територията на целият град категорично потвърждава факта, че в топло и сухо време маркировката изглежда изтрита заради натрупваните върху нея прах и остатъци от автомобилни гуми.
Всеки може да се убеди, че дъждът тази сутрин е измил в голяма степен натрупаните върху маркировката боклуци и тя не е изтрита, а потъмнена от тяхното натрупване.
Полаганата улична хоризонтална маркировка в по-ранни етапи е частично изтрита. На определени места липсва маркировка, но твърдението, че ново положена маркировка е изтрита категорично не отговаря на фактите.
Община Велико Търново се обръща към гражданите да подават конкретни сигнали за липсваща или изтрита маркировка на имейл: mayorvt@vt.bia-bg.com

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.