05.03.2015 13:30

Даниел Панов намери решение на още един 30-годишен проблем

По разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов е положена нова тротоарна настилка в участък от улица „Стефан Стамболов“ - срещу входа за Самоводска чаршия.
В продължение на повече от 30 години този участък от тротоарната настилка беше проблематичен и създаваше реална опасност и предпоставки за сериозен инцидент с преминаващи граждани.
Извършено е цялостно конструктивно укрепване на основата, изградено е стоманено скеле и е положена нова тротоарна настилка.
След активиралото се мащабно свлачище през 70-те години на миналият век и възстановяване на жилищните сгради в района е изградено „временно съоръжение“ за преминаване на участък от тротоара, който на практика в продължение на 30 години „висеше над нищото“. Ламариненият мост в продължение на десетилетия беше невралгично място, което създаваше предпоставки за сериозен инцидент.
Мястото беше особено рисково при струпване на множество хора, които наблюдаваха по време на Празника на Велико Търново 3D Mapping show на паметника „Асеневци“ от това място.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.