18.03.2015 10:30

Мапингът на 3D спектакъла ще покаже възхода и величието на династията Асеневци

Основната тема във визуализациите на мапинга в рамките на 3D спектакъла на 22 март ще бъде възхода и величието на династията Асеневци и Втората Българска Държава.
Изображенията в рамките на мапинга ще започнат с обявяването на въстанието на Асен и Петър. Ще бъдат пресъздадени зрелищни средновековни битки. Ще бъде показана появата на България отново на картата на балканите и на Европа, като голяма и силна държава. Ще бъде илюстрирано коронясването и признаването на Асеневци като владетели. Мапинга ще продължи с териториалното разрастване на България и разширяването на границите до три морета. Ще бъде показан възхода по време на управлението на цар Калоян и неговите успехи над армиите на кръстоносците.
През цялото време на мапинга ще бъдат показвани мащабни, зрелищни и впечатляващи архитектурни трансформации на крепости, сгради и църкви, като ще бъде използван графичният символ на църквата „Св. Димитър”, където е станало обявяването на въстанието.
Атрактивният мапинг ще завърши с появата на силуета подобни на тези от паметник „Асеневци”, които ще се трансформират в „духове”. Силуетите им ще „обикалят” сградата на художествена галерия „Борис Денев” и на финала на мапинг шоуто те ще излетят във въздуха, като заря и това ще бъде момента, в който ще започне същинското пиротехническо шоу с множество ефекти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.