11.11.2014 22:00

Даниел Панов спечели националният приз „Адекватна реакция при криза“

По време на официална церемония на вторите годишни национални награди „Кмет на годината“, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов получи признанието на своите 264 колеги – кметове на общини, като спечели приза „Адекватна реакция при криза“.
Кампанията е инициирана от Кмета.бг и подкрепена от множество национални медии и неправителствени организации в областта на местната самоуправление.
Кметовете на общини от цялата страна оцениха по достойнство бързите и адекватни реакции на Даниел Панов по време на мащабното природно бедствие, връхлетяло Велико Търново и региона на 19 юни тази година. Те отдадоха дължимото и на усилията на г-н Панов, заедно с институциите и бизнеса да помогне за възможно най-бързото преодоляване на последствията и ликвидиране на щетите от природното бедствие.
Наградата му връчи Ангел Попов, изпълнителен директор на Ком УНИКА.
"Тази награда е както за мен, така и за всички онези, които спасиха десетки животи на хората в нашата община. За всички институции, които оказаха бърза и адекватна помощ в общината и направиха възможното повече от 200 семейства да имат по-нормален живот, след като пострадаха. Благодаря на госпожа Йорданка Фандъкова, която ми помогна в трудния момент, както и на колегите от Добрич и Варна, на всички, които организираха дарителски акции. Благодаря специално на Български червен кръст“, каза г-н Панов.
На церемонията присъстваха и председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие г-жа Лиляна Павлова, Ивелина Василева, министър на МОСВ, Джордж Кремлис от Главна дирекция "Околна среда" на ЕК, представители на бизнеса и медиите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.