20.12.2013 11:30

Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов пое ангажимент за увеличаване на средствата по „Местни инициативи“ през 2014 година

Кмета на Община Велико Търново проведе работна среща с кметовете на кметства и кметски наместници на територията на общината. В навечерието на Рождество Христово и Нова година кмета благодари на всички за добрата успешна и ефективна съвместна работа при управление на населените места. Той им благодари за успешната реализация на проектите и за извършените благоустройствени действия в населените места.
Даниел Панов пое ангажимент пред кметовете на кметства и кметските наместничества да бъде увеличена сумата по проект „Местни инициативи“ през 2014 година. Ще бъде променена методиката, за да се даде възможност на по-големите населени места с повече население да кандидатстват с повече от един проект и с възможност да получат повече средства по тези проекти. Той пое ангажимент кметовете и наместниците все по-активно да имат възможност да участват в процеса на формиране на общинският бюджет.
Кмета на общината изрази убедеността си, че населените места имат още неизползван ресурс за организиране на събития и за популяризирането им, за привличане на млади хора, които да живеят и да активизират живота в по-малките населени места.
Членовете на Сдружението на кметовете на населените места и кметските наместници на територията на Община Велико Търново благодариха за грижата и усилията да се решават конкретните проблеми. Те поставиха пред кмета на общината конкретни проблеми и изразиха увереността си, че и занапред ще получават разбиране и съдействие при решаване проблемите на гражданите в по-малките населени места.
Кмета апелира отново към всички да продължат с подготовката на проекти за следващата година, за да имат готовност да посрещнат отварянето на оперативните програми в новият програмен период.
На срещата присъства и председателя на Великотърновски общински съвет Николай Ашиков, към който бяха отправени въпроси за облекчаване работата на кметовете и наместниците по време на сесиите на общинския съвет.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.