10.05.2012 16:47

Една трета заетост на зоните за платено паркиране през тримесечието

 

Да се въведат паркинг-автомати, които да таксуват спиращите в зоните за платено паркиране автомобили. Това е предложението на управителя на дружество „Паркинги и гаражи” във Велико Търново Недко Азманов. До края на седмицата той ще предложи на Общинския съвет подробна съпоставка между използването на паркинг-апарати и действащите в момента служители. 32 %  е заетостта на зоните за платено паркиране в общината през първото тримесечие на тази година. Съотношението между плащането с талони и есемеси продължава да е в полза на талоните (61,33 към 38.67 на сто), но от дружеството отчитат ръст в таксуването със съобщения в сравнение със същия период на миналата година. Първото тримесечие на тази година обаче „Паркинги и гаражи” приключват с 21 хиляди лева загуба.

„Три много тежки месеца – зима, сняг, липса на автомобили, неплатени данъци, липса на зимни гуми, намален трафик. Това е една от причините. Сумата, която е останала в общината като разлика, която сме превели и  което тя ни е върнала, е 38 хиляди 724 лева. Необходимо е да се предприемат спешно някои действия, за да се балансират нещата. Може би е дошло времето да се въведат паркинг-автомати и да се изпълни последният раздел на административно-наказателната наредба за съставянето на актовете. Трябва да се увеличи и броят на местата”, коментира Азманов.

Общинският съветник от „Нашият град” Румен Димитров предложи на заседание на Постоянните комисии по бюджет и финанси и икономически въпроси към Великотърновския общински съвет паркингът пред крепостта „Царевец” да е платен и през почивните дни. По думите на Азманов там паркират около 27 леки автомобила и 25 автобуса седмично. Ако паркингът работи в събота и неделя и е платен обаче, приходите ще се увеличат значително заради посещаемостта на туристи и гости на Велико Търново, обоснова се Румен Димитров.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.